Partnership
   Responsibility
   Innovation
   Excellence
Passionné par les produits pharmaceutiques, médicaux, cosmétiques, parfums, produits en vente libre et emballages alimentaires
APG Europe est une société du groupe Indutrade. En tant que spécialiste expérimenté de l'emballage, nous sommes à l'écoute de nos clients et offrons des solutions innovantes en matière de chaîne d'approvisionnement et un service de haute qualité qui va toujours plus loin.
Pourquoi sommes-nous là?

___
Notre raison d'être réside dans notre service: nous créons des solutions pratiques et complètes pour relever les défis de l'emballage et de la logistique. Du sur mesure pour nos clients. Du démarrage à la réalisation de la commande définie.

Nos compétences techniques nous permettent d'innover et d'accompagner nos clients dans l'atteinte de leurs objectifs.

Votre succès
Notre objectif

___
Notre objectif est de satisfaire nos clients.

Nos spécialistes de l'emballage travaillent sur les valeurs d'excellence et de transparence: un partenariat pur sang.

Chaque produit et chaque emballage a un but, chacun nécessitant sa propre solution innovante.

Depuis plus de 40 ans, nos clients font confiance à notre qualité, notre créativité et notre dévouement.

Grandir ensemble
Se développer ensemble

___
Vous pouvez toujours compter sur nous.

Nous sommes loyaux et engagés avec nos clients et fournisseurs.

En tant que partenaire de la chaîne d'approvisionnement, nous jouons un rôle de résonance en représentant vos priorités afin de préserver votre compétitivité et votre succès. Nous assurons le meilleur service qu'un client peut obtenir.

RMA

APG Europe maakt gebruik van een gestandaardiseerd RMA proces. RMA staat voor 'Return Material Authorization'ofwel de toestemming om goederen naar APG Europe terug te mogen sturen.

Voordat u een artikel retour stuurt naar APG Europe, heeft u een geldig RMA label nodig. Het RMA label omvat o.a. een RMA nummer. Dit is een uniek nummer dat dienst doet als een toestemmingscode. Het RMA nummer dient tevens gebruikt te worden als referentie op uw retourzending.

Ons RMA proces omschrijft het omruilen of retourneren van eerdere aankopen. Door de retourstromen (inspecties, reparatie, sortering, herverpakking, klachtenafhandeling en administratieve verwerking) professioneel en efficiënt voor onze klanten te managen, worden de retourgoederen snel en adequaat verwerkt.

Net als bij inbound logistiek hanteren wij strenge kwaliteitsregels voor het waarborgen van onze verpakkingsmaterialen en de veiligheid van de mensen die met onze verpakkingsmaterialen in aanraking komen. Voor alle retourlogistiek is een volledig ingevuld veiligheidsformulier (MSDQ) een vereiste. De MSDQ omschrijft duidelijk de eventuele gevaren van de retourgoederen zodat deze verantwoord kunnen worden verwerkt.

Met de 'Registreer klacht' knop hieronder kunt u artikelen aanmelden die u retour wilt sturen. Bij de behandeling van een RMA hanteert APG Europe de algemene verkoopvoorwaarden. Leest u alstublieft aandachtig het volledige RMA reglement.

Heeft u nog vragen over de RMA procedure? Neem dan contact op met de afdeling kwaliteit, wij helpen u graag.

Toegang tot het RMA aanvraagformulier:

 1. Log in via het menu in de blauwe balk boven in de pagina
 2. Klik vervolgens op de oranje button hieronder


RMA Reglement

Type RMA

APG Europe maakt onderscheid tussen een logistieke RMA, een kwaliteit RMA en een administratieve RMA.

Logistieke RMA

Een logistieke RMA heeft betrekking op een vergissing tijdens de uitvoering van onze logistieke diensten en de bijbehorende correctieve actie. Hierbij kunt u denken aan:

 • Verkeerd artikel geleverd. Bij de logistieke uitvoering van uw bestelling is door APG Europe een pickfout gemaakt;
 • verkeerd afleveradres. Bij de logistieke uitvoering van uw bestelling is door APG Europe een logistieke afleverfout gemaakt;
 • te veel geleverd. U heeft van APG Europe meer ontvangen dan u heeft besteld;
 • niet besteld. U heeft producten van APG Europe ontvangen die u niet heeft besteld;
 • transportschade. U heeft producten in ontvangst genomen in beschadigde toestand.

Kwaliteit RMA

Een kwaliteit RMA heeft betrekking op het acceptabele kwaliteitsniveau (AQL) van een artikel en de bijbehorende afhandeling van garantie. Het artikel/de artikelen voldoen niet aan de kwaliteit die u verwacht. Hierbij kunt u denken aan:

 • DOA (Dead On Arrival);
 • reparatie en/of vervanging binnen AQL;
 • reparatie en/of vervanging buiten AQL.

Administratieve RMA

Een administratieve RMA heeft betrekking op een menselijke fout tijdens de uitvoering van uw order en de bijbehorende correctieve actie. Hierbij kunt u denken aan:

 • te veel besteld. U heeft per vergissing te veel producten besteld bij APG Europe;
 • verkeerd besteld. U heeft per vergissing de verkeerde producten besteld bij APG Europe;
 • inruil. U wilt APG Europe artikelen inruilen.

Verstrekken van een RMA nummer

Nadat uw aanvraagformulier door ons is ontvangen, wordt uw RMA aanmelding binnen 1 werkdag in behandeling genomen door onze kwaliteitsafdeling. Bij akkoord sturen wij u per e-mail een RMA label en RMA retourinstructie toe. Het RMA nummer blijft 60 dagen geldig. Mocht uw retourzending niet binnen die termijn worden ontvangen, dan vervalt het RMA nummer.

MSDQ

Een RMA aanmelding wordt alleen in behandeling genomen indien de MSDQ volledig is ingevuld. MSDQ staat voor Material Safety Data Questionnaire. De verzender omschrijft duidelijk de eventuele gevaren van de retourgoederen. De MSDQ heeft betrekking op alle retourartikelen en verpakkingsmaterialen en dient door de verzender waarheidsgetrouw te worden ingevuld. 

Verzenden van een RMA

Nadat u een RMA label ontvangen heeft, kunt u de artikelen naar APG Europe verzenden. Hierbij dient het RMA label duidelijk aan de buitenkant van tenminste één colli van de zending zichtbaar te zijn. Het retouradres staat op het RMA label en in de RMA retourinstructie. Zendingen zonder vermelding van het RMA label en/of zendingen zonder MSDQ referentie worden door APG Europe geweigerd. De verzender is verantwoordelijk voor een deugdelijke verpakking van de zending, zodat transportschade wordt voorkomen. Het toezenden is voor rekening van de verzender. Transportschade of zoekraken van retourzendingen is voor risico en rekening van de verzender. Zendingen voor rekening van APG Europe worden geweigerd.

Ontvangstbevestiging en behandeling van de RMA

Na ontvangst en acceptatie van de RMA zending ontvangt u binnen één werkdag een e-mail met een ontvangstbevestiging met daarin een verwachte doorlooptijd. De afdeling kwaliteit neemt de RMA in behandeling en houdt u op de hoogte van RMA verwerking.

Heeft u nog vragen over de RMA procedure neem dan contact op met de afdeling kwaliteit.