Partnership
   Responsibility
   Innovation
   Excellence
Passie voor farmaceutische, medische, cosmetica, parfum,  OTC en food verpakkingen
APG Europe is een Indutrade organisatie. Als gekwalificeerde verpakkingsspecialist luisteren wij naar onze klanten
en bieden wij innovatieve supply chain oplossingen en een hoogwaardige service die net een stap verder gaat.

Ontdek onze productgerelateerde websites


 
Wie wij zijn

___
Ons bestaansrecht ligt in onze dienstbaarheid: wij creëren praktische totaaloplossingen voor verpakkingen en logistieke vraagstukken. Op maat gemaakt voor onze klanten. Van starters tot de gevestigde orde.

Onze technische vaardigheden stellen ons in staat om te innoveren en onze klanten te ondersteunen bij het bereiken van hun doelen.

Uw succes
Ons doel

___
Tevreden klanten zijn ons doel.

Onze behulpzame verpakkingsspecialisten streven naar uitmuntendheid en transparantie: Partnership pur sang.

Elk product en elke verpakking vereist een eigen innovatieve oplossing.

Al meer dan 40 jaar vertrouwen klanten op onze kwaliteit, creativiteit en toewijding.

Samen groeien
Samen ontwikkelen

___
U kunt altijd op ons rekenen.

We zijn loyaal en betrokken bij onze klanten en leveranciers.

Als supply chain partner vervullen we een klankbordrol die uw prioriteiten vertegenwoordigt om uw concurrentievermogen en succes te waarborgen. Om zo een serviceniveau te creëren, dat u niet snel ergens anders zult vinden.

Passie, trots en dankbaarheid

___

Trots op onze organisaties en trots op alle medewerkers. Geen halve maatregelen maar gepassioneerd doorpakken.

Dankbaar voor het vertrouwen van onze klanten en leveranciers in onze organisaties.

Samen vormen we een Europees team met 30 verpakkingsprofessionals. Eén team voor meer efficiency. Om elkaar uit te dagen, te coachen en te ondersteunen..
Samen: Voor u.

Ronald van Haaften
CEO APG Europe

RMA / Retouren

APG Europe maakt gebruik van een gestandaardiseerd RMA proces. RMA staat voor 'Return Material Authorization'ofwel de toestemming om goederen naar APG Europe terug te mogen sturen.

Voordat u een artikel retour stuurt naar APG Europe, heeft u een geldig RMA label nodig. Het RMA label omvat o.a. een RMA nummer. Dit is een uniek nummer dat dienst doet als een toestemmingscode. Het RMA nummer dient tevens gebruikt te worden als referentie op uw retourzending.

Ons RMA proces omschrijft het omruilen of retourneren van eerdere aankopen. Door de retourstromen (inspecties, reparatie, sortering, herverpakking, klachtenafhandeling en administratieve verwerking) professioneel en efficiënt voor onze klanten te managen, worden de retourgoederen snel en adequaat verwerkt.

Net als bij inbound logistiek hanteren wij strenge kwaliteitsregels voor het waarborgen van onze verpakkingsmaterialen en de veiligheid van de mensen die met onze verpakkingsmaterialen in aanraking komen. Voor alle retourlogistiek is een volledig ingevuld veiligheidsformulier (MSDQ) een vereiste. De MSDQ omschrijft duidelijk de eventuele gevaren van de retourgoederen zodat deze verantwoord kunnen worden verwerkt.

Met de 'Open het RMA aanvraagformulier' knop hieronder kunt u artikelen aanmelden die u retour wilt sturen. Bij de behandeling van een RMA hanteert APG Europe de algemene verkoopvoorwaarden. Leest u alstublieft aandachtig het volledige RMA reglement.

Toegang tot het RMA aanvraagformulier:

 1. Log in via het menu in de blauwe balk boven in de pagina
 2. Klik vervolgens op de oranje button hieronder

Voor vragen of verdere uitleg kunt u contact op te nemen met Eric van Overbruggen, Quality Control Engineer: telefoonnummer +31 297 514 6222 of email eon@apg-europe.eu.


RMA Reglement

Type RMA

APG Europe maakt onderscheid tussen een logistieke RMA, een kwaliteit RMA en een administratieve RMA.

Logistieke RMA

Een logistieke RMA heeft betrekking op een vergissing tijdens de uitvoering van onze logistieke diensten en de bijbehorende correctieve actie. Hierbij kunt u denken aan:

 • Verkeerd artikel geleverd. Bij de logistieke uitvoering van uw bestelling is door APG Europe een pickfout gemaakt;
 • verkeerd afleveradres. Bij de logistieke uitvoering van uw bestelling is door APG Europe een logistieke afleverfout gemaakt;
 • te veel geleverd. U heeft van APG Europe meer ontvangen dan u heeft besteld;
 • niet besteld. U heeft producten van APG Europe ontvangen die u niet heeft besteld;
 • transportschade. U heeft producten in ontvangst genomen in beschadigde toestand.

Kwaliteit RMA

Een kwaliteit RMA heeft betrekking op het acceptabele kwaliteitsniveau (AQL) van een artikel en de bijbehorende afhandeling van garantie. Het artikel/de artikelen voldoen niet aan de kwaliteit die u verwacht. Hierbij kunt u denken aan:

 • DOA (Dead On Arrival);
 • reparatie en/of vervanging binnen AQL;
 • reparatie en/of vervanging buiten AQL.

Administratieve RMA

Een administratieve RMA heeft betrekking op een menselijke fout tijdens de uitvoering van uw order en de bijbehorende correctieve actie. Hierbij kunt u denken aan:

 • te veel besteld. U heeft per vergissing te veel producten besteld bij APG Europe;
 • verkeerd besteld. U heeft per vergissing de verkeerde producten besteld bij APG Europe;
 • inruil. U wilt APG Europe artikelen inruilen.

Verstrekken van een RMA nummer

Nadat uw aanvraagformulier door ons is ontvangen, wordt uw RMA aanmelding binnen 1 werkdag in behandeling genomen door onze kwaliteitsafdeling. Bij akkoord sturen wij u per e-mail een RMA label en RMA retourinstructie toe. Het RMA nummer blijft 60 dagen geldig. Mocht uw retourzending niet binnen die termijn worden ontvangen, dan vervalt het RMA nummer.

MSDQ

Een RMA aanmelding wordt alleen in behandeling genomen indien de MSDQ volledig is ingevuld. MSDQ staat voor Material Safety Data Questionnaire. De verzender omschrijft duidelijk de eventuele gevaren van de retourgoederen. De MSDQ heeft betrekking op alle retourartikelen en verpakkingsmaterialen en dient door de verzender waarheidsgetrouw te worden ingevuld. 

Verzenden van een RMA

Nadat u een RMA label ontvangen heeft, kunt u de artikelen naar APG Europe verzenden. Hierbij dient het RMA label duidelijk aan de buitenkant van tenminste één colli van de zending zichtbaar te zijn. Het retouradres staat op het RMA label en in de RMA retourinstructie. Zendingen zonder vermelding van het RMA label en/of zendingen zonder MSDQ referentie worden door APG Europe geweigerd. De verzender is verantwoordelijk voor een deugdelijke verpakking van de zending, zodat transportschade wordt voorkomen. Het toezenden is voor rekening van de verzender. Transportschade of zoekraken van retourzendingen is voor risico en rekening van de verzender. Zendingen voor rekening van APG Europe worden geweigerd.

Ontvangstbevestiging en behandeling van de RMA

Na ontvangst en acceptatie van de RMA zending ontvangt u binnen één werkdag een e-mail met een ontvangstbevestiging met daarin een verwachte doorlooptijd. De afdeling kwaliteit neemt de RMA in behandeling en houdt u op de hoogte van RMA verwerking.

Heeft u nog vragen over de RMA procedure? Neem dan contact op met Eric van Overbruggen, Quality Control Engineer: telefoonnummer +31 297 514 6222 of email eon@apg-europe.eu.